Hoe ziet het traject eruit?

Hoe is het traject opgebouwd?

Focusgesprek

Interview om vast te stellen: wat je wil weten ná De Leeuwenkooij? Op welke 3-5 aspecten wil je je programma toespitsen? En een gesprek met je leidinggevende over welke kenmerken 
er echt toe (gaan) doen in jullie organisatie.

Zelfanalyse

In 2-3 weken tijd breng je je profiel (sterktes, zwaktes, kritische situaties) in kaart, middels online tests en vragenlijsten. Dit doe je thuis of op het werk. Deze analyse is de voorbereiding op dag 1.

De Leeuwenkooij, dag 1

Een dag ‘in’ De Leeuwenkooij, op een inspirerende locatie. Je doorloopt een afwisselend programma met cases, opdrachten en oefeningen; sommige individueel, andere in een groep. De begeleiding is in handen van 3-5 ervaren coaches: de Leeuwencoaches. Zij gaan in verschillende rondes met je aan de slag, telkens opnieuw afstemmend op jouw leerbehoefte op dat moment. Deze opeenvolging van coaches biedt je een ‘wisselbad’ aan invalshoeken. Zo krijg je helder wat je in huis hebt aan kwaliteiten. En je onderzoekt je grenzen. Wil je feedback, dan kun je die krijgen van andere deelnemers en van de coaches.

Ontwikkelingsplan

In de tussenliggende periode van 2-3 weken verweef je je indrukken van dag 1 met de praktijk. Je verwerkt dit tot een ontwikkelingsplan, ter voorbereiding op dag 2.

De Leeuwenkooij, dag 2

Een nieuwe dag met nieuwe oefeningen. Je stuurt actief mee in het programma; opdrachten uit dag 1 kun je nogmaals doen, bijvoorbeeld om een andere aanpak te proberen of om je ontwikkelingsplan eens te testen. Op een veilige manier creëren we de diepgang die voor jou passend is. Aan het eind van de dag trekken we samen conclusies. En je krijgt feedback: een aanmoediging en een kritische noot. Ons advies over je plan leggen we vast in een kort rapport.

Follow-up

Na een paar weken nemen we contact op om te horen hoe je terugkijkt op het traject. Daarna gaan we nog eenmaal in gesprek over hoe je de conclusies toepast in de praktijk en hoe je je verder gaat ontwikkelen.

Belangstelling?

» Neem contact op, voor een kennismakings- of focusgesprek.

» Hoe ziet het programma van De Leeuwenkooij-dagen eruit?

1 2
...