Wat bindt ons?

Gedeelde visie

In de toekomst zullen managers steeds frequenter hun beeld willen verversen van wat de mensen in hun organisatie kunnen en willen. De vraag is niet meer alleen “de juiste man/vrouw op de juiste plaats”, maar “hoe ga jij je de komende 3-5 jaar ontwikkelen?”. Een actueel en realistisch zelfbeeld en een zelf opgesteld ontwikkelingsplan zijn daarvoor essentieel. M.n. voor leidinggevenden is dan een ‘standaard’ test of assessment maar in beperkte mate bruikbaar: het bevestigt je inzicht, maar hoe nu verder? blijft vaak de vraag. De Leeuwenkooij biedt hiervoor een realistisch en uitdagend alternatief.
Belangrijk uitgangspunt wat wij delen, is dat we altijd uitgaan van iemands kwaliteiten; daarop kun je doorbouwen, ‘van binnenuit’.
Het werken aan je zwaktes of afleren van bepaalde competenties laten wij graag aan andere instituten over:). Wij ervaren in De Leeuwenkooij dat het in kaart brengen en serieus testen van je kwaliteiten meer en soms verrassende ontwikkelingsmogelijkheden oplevert!

Ervaring

De meeste Leeuwenkooij-begeleiders werken al zo’n 20-25 jaar in het veld van persoonlijke-, team- en organisatieontwikkeling.

Ondernemerschap

Ieder heeft zijn/haar eigen praktijk en is daarin succesvol. Daarnaast vinden we samenwerken op projectbasis leerzaam en leuk.

Zin

Voor alle begeleiders is zingeving belangrijk. Kijk eens op de websites van de Leeuwencoaches om te zien wat hen drijft. Je zult zien dat we op sommige waarden behoorlijk van elkaar verschillen. Waar de een misschien kritisch is en naar de details kijkt, is de ander goed in het zien van de grote lijn. Deze synergie komt jou als deelnemer ten goede: je zult merken dat ons samenspel werkt als “1 + 1 = 3”,

Transparantie

Ons werk vraagt professionaliteit en ervaring. Om dit te versterken doen we aan collegiale toetsing. Door onze verschillen houden we elkaar scherp. De meesten van ons zijn lid van relevante beroepsverenigingen. Zo blijven we op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in het vak en kennen we de geldende beroepscodes. Anderen zijn juist bewust ‘niet-lid’, vanuit de ervaring dat klanten het zoeken naar een keurmerk soms als een vorm van onzekerheidsreductie gebruiken. En daarmee ‘vergeten’ te benoemen wat ze werkelijk van de kwaliteit en integriteit van de adviseur verwachten. Wij zijn aanspreekbaar op onze manier van werken. Mocht je ergens vragen of twijfels over hebben, spreek deze dan uit in het focusgesprek. Op punten waar dat nodig is, leggen we de afspraken hierover contractueel vast.

« Terug naar Over ons

...