Hoe ziet het traject eruit?

Hoe is het traject opgebouwd?

Kennismaking

We beginnen altijd met een persoonlijk gesprek om kennis te maken en om eventuele vragen die je hebt, te beantwoorden.
Jouw doelen komen aan bod: wat je wil weten ná De Leeuwenkooij? Wat wil je onderzoeken, toetsen, bereiken?

Focusgesprek

Naar aanmelding volgt er een focusgesprek, om vast te stellen: op welke 3-5 aspecten wil jij je programma toespitsen? Desgewenst vragen we je leidinggevende daarbij om mee te denken: welke ontwikkelingspunten vindt hij/zij belangrijk,  competenties en kwaliteiten zijn in jullie organisatie (in de toekomst) essentieel? Betrokkenheid van de leidinggevende vanaf het begin, maakt eventuele vervolgstappen na afloop makkelijker.

Zelfanalyse

In 2-3 weken tijd breng je je profiel (sterktes, zwaktes, kritische situaties) in kaart, middels online tests en vragenlijsten. Dit doe je thuis of op het werk. Deze analyse is de voorbereiding op dag 1.

De Leeuwenkooij, dag 1

Een dag ‘in’ De Leeuwenkooij, op een inspirerende locatie. Je doorloopt een afwisselend programma met cases, opdrachten en oefeningen; sommige individueel, andere in een groep. Zo krijg je helder wat je in huis hebt aan kwaliteiten. En je onderzoekt je grenzen. Wil je feedback, dan kun je die krijgen van de coaches en/of andere deelnemers. De begeleiding is in handen van diverse ervaren coaches: de Leeuwencoaches. Zij gaan in verschillende rondes met je aan de slag, telkens opnieuw afstemmend op jouw leerbehoefte op dat moment. Deze opeenvolging van coaches biedt je een ‘wisselbad’ aan invalshoeken.

Ontwikkelingsplan

In de tussenliggende periode van 3-4 weken verweef je je indrukken van dag 1 met de praktijk. Je verwerkt dit tot een ontwikkelingsplan, ter voorbereiding op dag 2.

De Leeuwenkooij, dag 2

Een nieuwe dag, vol met nieuwe oefeningen. Jij stuurt het programma nu nog gerichter; sommige opdrachten uit dag 1 kun je nogmaals doen, bijvoorbeeld om een andere aanpak te proberen of om je ontwikkelingsplan eens te testen. Op een veilige manier creëren we de diepgang die voor jou passend is. Aan het eind van de dag trekken we samen conclusies. En je krijgt feedback: een aanmoediging en een kritische noot. Ons advies over je plan leggen we na afloop vast in een kort rapport.

Follow-up

Na een paar weken nemen we contact op om te horen hoe je terugkijkt op het traject. Daarna gaan we nog eenmaal in gesprek over hoe je de conclusies toepast in de praktijk en hoe je je verder gaat ontwikkelen.

Belangstelling?

» Neem contact op, voor een kennismakings- of focusgesprek.

» Hoe ziet het programma van De Leeuwenkooij-dagen eruit?

1 2
...