Wie is De Leeuw?

Als je de naam leest als De Leeuw & Kooij, staat De Leeuw voor de coaches die dit programma met Erik samen maken (de Leeuwencoaches).
Een knipoog naar de tijd, waarin alle adviesbureaus steevast “… & …” heetten. Onze netwerkorganisatie biedt daarvoor een modern alternatief (» voordelen netwerkorganisatie).

De leeuw of leeuwen in de naam staan verder voor alles wat je als deelnemer kunt inbrengen: een levensvraag of loopbaandilemma, een oude valkuil of een nieuwe situatie op het werk.
Is er iets wat je wilt testen, onderzoeken, trainen of ’temmen’? Jij staat centraal, jij weet wat jóuw ‘leeuw’ is en jij bepaalt wat je ermee gaat doen. De kooi staat voor de arena, de spannende maar veilige leeromgeving die we samen creëren.

Wie is Kooij?

Erik KooijErik Kooij
In 1989 ben ik afgestudeerd in de combinatie van klinische- en arbeids- & organisatiepsychologie (Universiteit van Tilburg). Sinds 1991 heb ik mijn eigen praktijk.

Ik zie vrij snel waarin iemand effectief is, welke kwaliteiten iemand heeft. Maar om te bepalen wat je nog kunt ontwikkelen: dat vraagt om zorgvuldiger waarnemen, een ‘tweede blik’. Daarom werk ik graag met meerdere coaches: samen zien we meer dan ieder van ons afzonderlijk.

In De Leeuwenkooij coördineer ik het programma; daarin sta ik voor synergie en zorgvuldigheid. Zie mij als ‘producer’, zoals bands hebben bij het maken van een album. George Martin (Beatles) en Ry Cooder (Buena Vista Social Club) zijn mijn inspiratiebronnen op dat vlak. Elke Leeuwencoach is op zijn/haar terrein virtuoos. Voor mij is de lol om hun samenspel te mixen tot een uitgebalanceerd geheel voor jou.

Werkervaring:

  • Coaching van leidinggevenden
  • Trainingen in leiderschap, teamvorming, adviesvaardigheden en persoonlijke effectiviteit
  • Ontwerp en uitvoering van Management Development-trajecten in organisaties
  • Begeleiding van intervisietrajecten, heisessies van afdelingen en managementteams
  • Uitvoering van selectie- en ontwikkelings-assessment centers.

Uitgebreid profiel » Meer over Erik

Marjolein Grin Edger Gubbels Josje van Doorn Annemiek Hormann
Het Leeuwenkooijteam: » Wie zijn De Leeuwencoaches?

1 2 3
...