Wat is De Leeuwenkooij?

De Leeuwenkooij is een doeltreffend programma om je effectiviteit en ontwikkelingsmogelijkheden in kaart te brengen.

De methodiek is een bundeling van meer dan 25 jaar ervaring met training, coaching en assessments. Onze aanpak sluit goed aan bij de complexiteit van de dagelijkse praktijk van het leidinggeven of adviseren. Omdat dit immers meer inhoudt dan alleen een-op-een-gesprekken, doen we een deel van het programma in een groep. Leidinggeven bestaat immers vooral uit omgaan met relationele processen en groepsdynamiek. Eigenschappen als echtheid of sensitiviteit blijken daarin cruciaal. In dit soort kenmerken is iedereen uniek. Een persoonlijke aanpak past daarbij beter dan een gestandaardiseerde methode. Het programma in De Leeuwenkooij is dus voor iedereen anders, net zo verschillend als de werkelijkheid van het dagelijkse leidinggeven.

De naam Leeuwenkooij roept diverse associaties op en dat is ook precies de bedoeling (zie: Beelden bij de naam). Wij gaan ervan uit dat je altijd je eigen werkelijkheid schept. Wat voor de één “een enorme uitdaging” is, vindt de ander “best spannend”. Dit is in het leidinggeven zo en in De Leeuwenkooij dus ook.

Werkelijk maatwerk

  • In-company

    De Leeuwenkooij kan helemaal worden toegesneden op de actuele situatie en doelen van je organisatie. Bijvoorbeeld als start van een Management Development-traject, trainee- of leiderschapsprogramma. Alle deelnemers stellen hun persoonlijke ontwikkelingsdoelen en gaan er dan in hun eigen programma – parallel – mee aan de slag. Voordeel is dat de mensen elkaars werkomgeving kennen en elkaar kunnen helpen bij de borging in de praktijk. Daarnaast wordt door in-company inschrijving de prijs per deelnemer lager.

  • Open inschrijving

    De Leeuwenkooij kan worden ingezet als module in een loopbaan- of coachingstraject, m.n. om de slag te maken van inzicht naar handelen: nieuw gedrag uit te proberen (past dit ook echt bij me?). Het hele jaar door staan er open Leeuwenkooijen gepland. Na aanmelding spreken we af op welke 2 dagen je kunt meedoen; dit hangt samen met de samenstelling van de groep. Het traject wordt geheel op jouw doelen ontworpen en afgestemd.

  • Individueel

    Je kunt De Leeuwenkooij ook ‘solo’ doen, zonder andere deelnemers in de groep. Ook in deze variant staan er meerdere Leeuwencoaches tot je beschikking. De kosten voor deze individuele variant zijn iets hoger; natuurlijk krijg je daarvan vooraf een prijsopgave. Voordeel van De Leeuwenkooij Individueel is dat data, looptijd en locatie 100% op jouw wensen worden afgestemd.

Nieuwsgierig?

Maak een afspraak voor een oriënterend gesprek.

» Hoe werkt De Leeuwenkooij?

...