Hoe ziet het programma eruit?

De Leeuwenkooij-dagen bestaan uit een mix van:

  • Individuele opdrachten

    Hierin werk je in je eentje aan cases of opdrachten. Deze zijn realistisch en voor jou relevant; de inhoud hiervoor heb je deels zelf aangeleverd. Net als in je praktijk kunnen we daarbij e-mail, telefoon of internet inzetten. Meestal vervult een van de coaches een mee- of tegenspelende rol. Als dat voor jouw doelen meerwaarde heeft, wordt er een professionele rollenspeler of een collega uit jouw werkveld ingezet. Ook zijn er één op één gesprekken met de diverse Leeuwencoaches. Hetzelfde verhaal een paar keer tegen verschillende coaches vertellen, blijkt enorm inspirerend en verdiepend. Een andere individuele werkvorm kan bestaan uit werken in stilte, creatieve- of reflectieoefeningen.

  • Groepsopdrachten

    Oefeningen waarin je in groepsverband leidinggeeft, samenwerkt, onderhandelt, vergadert of overlegt. In een Leeuwenkooij-groep ontstaat er al snel een sfeer van synergie en wederzijds leren. Je zult veel profijt hebben van het tegenspel en de feedback van de coaches of andere deelnemers. Soms worden professionele rollenspelers ingezet, om de dynamiek op een gecontroleerde manier te versterken.

Je kunt rekenen op een afwisselende opbouw met uitdagende opdrachten. Sommige zijn realistisch (‘simulaties’), andere zijn wat abstracter (oefeningen). Alle onderdelen worden zorgvuldig voorbereid, getimed en begeleid door de Leeuwencoaches. Wij hebben allemaal een keer deelgenomen, dus we kunnen ons in jou verplaatsen. En we vragen regelmatig wat jij als volgende stap zinvol vindt, zodat je zelf de eindregie houdt.

Leren gaat het beste wanneer er evenwicht is tussen ontspanning (vertrouwde patronen, ‘comfortzone’) en spanning (onzekerheid, grenzen opzoeken). We scheppen een veilig klimaat, waarin je kunt laten zien wat je kunt. Soms maken we een situatie trapsgewijs wat spannender, zodat je ook kunt onderzoeken wat je eventueel nog méér kunt (meer dan wat je al weet).
En er is meer dan genoeg ruimte voor creativiteit, onverwachte verrassingen, ‘fouten’, relativeren en humor!

Ongeduldig?

Meld je aan en ontdek hoe jouw Leeuwenkooij er van binnen uit gaat zien.

« Terug naar ‘Hoe ziet het traject eruit?’

» Voor wie is De Leeuwenkooij bedoeld?

1 2
...