Wat is De Leeuwenkooij?

De Leeuwenkooij is een doeltreffende methode om je effectiviteit en ontwikkelingsmogelijkheden in kaart te brengen.

De methodiek is een bundeling van 25 jaar ervaring met training, coaching en assessments. Onze aanpak sluit goed aan bij de complexiteit van de dagelijkse praktijk van het leidinggeven of adviseren. Omdat dit immers meer inhoudt dan alleen een-op-een-gesprekken, doen we een deel van het programma in een groep.
Leidinggeven bestaat immers vooral uit…

omgaan met relationele processen en groepsdynamiek. Eigenschappen als echtheid of sensitiviteit bijvoorbeeld blijken daarin cruciaal. In dit soort kenmerken is iedereen uniek. Een persoonlijke aanpak past daarbij beter dan een gestandaardiseerde methode. Het programma in De Leeuwenkooij is dus voor iedereen anders, net zo verschillend als de werkelijkheid van het dagelijkse leidinggeven.

Waar staat ‘Leeuwenkooij’ voor?

De naam roept allerlei associaties op en dat is ook precies de bedoeling (zie: Beelden bij de naam). Wij gaan ervan uit dat ieder altijd zijn eigen werkelijkheid schept. Wat voor de één “een enorme uitdaging” is, vindt de ander “best spannend”. Dit is in het leidinggeven zo en in De Leeuwenkooij dus ook.

Werkelijk maatwerk

  • In-company
    De Leeuwenkooij kan geheel worden toegesneden op de specifieke situatie van je organisatie. Bijvoorbeeld als start van een Management Development-traject of als onderdeel van een trainee- of leiderschapsprogramma. Ook kan De Leeuwenkooij worden ingezet als module in een loopbaan- of coachingstraject.
  • Open inschrijving
    Het hele jaar door staan er ‘open’ Leeuwenkooij-dagen gepland (ongeveer 1x per kwartaal). Na aanmelding spreken we af op welke 2 dagen je kunt meedoen; dit hangt samen met de samenstelling van de groep. Vervolgens wordt je traject geheel op jouw doelen ontworpen en afgestemd.
  • Individueel
    Je kunt De Leeuwenkooij ook ‘solo’ doen, zonder andere deelnemers in de groep. Ook in deze variant staan er meerdere Leeuwencoaches tot je beschikking. De kosten voor deze individuele route zijn iets hoger; natuurlijk krijg je daarvan vooraf een duidelijke prijsopgave. Voordeel van De Leeuwenkooij Individueel is dat de data, looptijd en locatie 100% op jouw wensen worden afgestemd.

Nieuwsgierig?

Maak een afspraak voor een oriënterend gesprek.

» Hoe werkt De Leeuwenkooij?

...